Eko B-vit

vitamin-b-kompleks

155.00 RSD
PDV je uračunat u cenu.
poruci

Šta je Eko B-Vit?

Eko B-Vit je dodatak ishrani u obliku film tableta, koji sadrži svih osam neophodnih vitamina B kompleksa. Možda se pitate zašto baš svih osam? Zato što, zahvaljujući sinergističkom dejstvu, jedino u tom sastavu ovi vitamini ostvaruju potpuni efekat – a to je učešće u brojnim metaboličkim procesima, kojima se iz unete hrane stvara energija neophodna za funkcionisanje svih tkiva.

Bez dovoljne količine B vitamina ne bi bilo moguće odvijanje niza procesa od suštinskog značaja za naš organizam, kao što su recimo metabolizam proteina, masti ili šećera. Naše telo ih ne može skladištiti, a ni sintetisati, što ih čini esencijalnim nutrijentima, koji se svakodnevno moraju unositi u organizam pravilno izbalansiranom ishranom i dodacima ishrani (dijetetskim suplementima), u situacijama kada je to neophodno. Svedoci smo da savremen način života nameće i savremene navike u ishrani, koje podrazumevaju često preskakanje obroka i jednoličnost namirnica, što povećava rizik od razvoja deficita vitamina B grupe čak i kod zdravih ljudi. Iz tog razloga se preporučuje primena dijetetskih suplemenata, kao koncentrovanih izvora ovih vitamina, osetljivim grupama u koje pre svega spadaju deca, starije osobe, žene u reproduktivnom periodu i hronični bolesnici.

Zbog toga, Eko B-Vit film tablete imaju posebno važnu ulogu u očuvanju funkcije:

  • nervnog tkiva
  • srca
  • muskulature
  • digestivnog trakta
  • crvenih krvnih zrnaca
  • ćelija organa za varenje
  • hormona nadbubrežne žlezde i polnih hormona

Pored pomenutog, redovan unos Eko B-Vit film tableta obezbeđuje normalan rast i razvoj celokupnog organizma, posebno u periodu intenzivnog rasta kod dece i adolescenata.

Ono što je možda interesantno za lepši pol, Eko B-Vit film tablete održavaju integritet građe i funkcije kože, tako što poboljšavaju njenu prokrvljenost, pospešuju regeneraciju i omogućavaju normalan rad lojnih žlezda. Povoljno utiču i na formiranje i rast kose i noktiju, zbog čega se savetuje njihova primena, posebno u stanjima pojačanog fiziološkog opadanja kose, kao što je to slučaj nakon porođaja, ili smene godišnjih doba.

Vođeni principom “manje je više”, kreirali smo optimalno izbalansiran odnos aktivnih supstanci u Eko B-Vit film tabletama. Upravo zahvaljujući ovom odnosu postignuta je maksimalna efikasnost preparata uz primenu manjih doza, a sve to uz minimalnu pojavu neželjenih efekata, što u velikoj meri olakšava primenu.

Kome je Eko B-Vit namenjen?

Najveći procenat zdrave populacije zadovoljava dnevne potrebe organizma za vitaminima B grupe konzumiranjem pravilno izbalansirane ishrane. Međutim, određene grupe ljudi, među kojima su pre svega deca, adolescenti i starije osobe, vrlo često ne unose dovoljnu količinu ovih vitamina hranom. Kod dece je to najčešće uslovljeno slabim apetitom i neraznovrsnom ishranom, dok je u starijoj populaciji razlog usporen metabolizam i malapsorpcija (smanjena apsorpcija hranljivih materija iz creva). Iz tog razloga se, kao dodatni izvor B vitamina, preporučuje primena dodataka ishrani (dijetetskih suplemenata).

Eko B-Vit film tablete, preporučuju se za upotrebu u svim stanjima kada postoji:

  • smanjen unos B vitamina (vegani, vegetarijanci, deca i odrasli slabog apetita, osobe sa nečistom i problematičnom kožom)
  • povećane potrebe za B vitaminima (deca i adolescenti u fazi intenzivnog rasta i razvoja, dijabetičari, profesionalni sportisti, osobe izložene stresu i povećanom fizičkom i psihičkom naprezanju, osobe koje često konzumiraju alkohol, rekonvalescenti posle preležanih infektivnih oboljenja ili hirurških intervencija, hronični bolesnici)
  • nedovoljna/izmenjena apsorpcija iz želuca i creva (osobe preko 65 godina starosti, osobe koje pate od anemije usled nedostatka vitamina B12)

Kako se Eko B-Vit upotrebljava?

Odrasli: do 3 tablete na dan.
Deca školskog uzrasta: do 2 tablete na dan.
Osobe koje imaju posebno povećane potrebe za vitaminima B kompleksa treba da se o načinu upotrebe posavetuju sa lekarom.
Proizvod ne sadrži gluten.

Eko B-Vit film tablete preporučuju se u zavisnosti od individualne potrebe, uz savet lekara ili farmaceuta, koji određuju neophodnu dozu i dužinu trajanja terapije. Kod većine zdravih osoba doziranje se vrši prema vrednosti preporučenog dnevnog unosa (skr. PDU), a trajanje terapije iznosi minimalno od 1 do 3 meseca. Kod osoba sa većim rizikom od nastanka deficita B vitamina primenjuju se posebne preporuke, isključivo uz nadzor lekara.

Gde se Eko B-Vit može nabaviti?

Eko B-Vit film tablete možete nabaviti u svim bolje snabdevenim apotekama na teritoriji Republike Srbije.

Pakovanje sadrži 40 film tableta.

Broj i datum produženja upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja – 1643/2016 od 21.10.2016. god.

SASTAV 1 film tableta 3 film tablete %PDU* 100 g
Vitamin B1 (Tiamin-hidrohlorid) 1,0 mg 3,0 mg 273 500 mg
Vitamin B2 (Natrijum-riboflavin-5′-fosfat) 1,14 mg 3,42 mg 244 570 mg
Vitamin B5 (Kalcijum-D-pantotenat) 5,0 mg 15,0 mg 250 2500 mg
Vitamin B6 (Piridoksin-hidrohlorid) 1,42 mg 4,26 mg 304 710 mg
Vitamin B12 (Cianokobalamin) 1,3 µg 3,9 µg 156 650 µg
Folat (Pteroilmonoglutaminska kiselina) 130 µg 390 µg 195 65000 µg
Niacin (nikotinamid) 8,0 mg 24,0 mg 150 4000 mg
Biotin (D-biotin) 50,0 µg 150,0 µg 300 25000 µg

* PDU – preporučeni dnevni unos za odrasle

Nutritivne vrednosti 3 film tablete 100 g
energetska vrednost 10,34 kJ (2,44 kcal) 1723 kJ (406 kcal)
ugljeni hidrati 0,54 g 90,4 g
proteini 0,05 g 7,5 g
masti 0,01 g 1,6 g

vitamin-cVitamin C-500 je dodatak ishrani na bazi vitamina C, koji je neophodan za očuvanje vitalnosti i poboljšanje otpornosti celokupnog organizma. Bez dovoljne količine ovog vitamina mnoge fiziološke funkcije, kao što su rast i razvoj ili antioksidativna zaštita ne bi bile moguće. Vitamin C je esencijalan nutrijent, što znači da ga naše telo ne može sintetisati, zbog čega se mora redovno unositi izbalansiranom ishranom i dijetetskim suplementima, u situacijama kada je to neophodno.