Eko-D3 2000 IU

881.00 RSD
PDV je uračunat u cenu.
poruci

Prava mera za odbranu od infekcija

Eko-D3 2000 IU je dijetetski proizvod – hrana za posebne medicinske namene, koji predstavlja izvor vitamina D u obliku holekalciferola (vitamina D3), koji doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema. Preporučuje se svim osobama koje u organizmu imaju deficit vitamina D. Prednost Eko-D3 2000 IU je jednostavna primena – tablete se žvaću ili otapaju u ustima bez prisustva tečnosti.

Aktivni sastojci 1 tableta %NRV*
Vitamin D3 (holekalciferol) 50 µg (2000 IU) 1000

*NRV – nutritivna referentna vrednost za odrasle.                                       

DEJSTVO

Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, održavanju normalne funkcije mišića i održavanju normalnih kostiju i zuba. Pored toga, vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji/iskorišćenju kalcijuma i fosfora i održavanju normalnog nivoa kalcijuma u krvi.

NAMENA

Eko-D3 2000 IU je dijetetski proizvod u obliku tableta za žvakanje, namenjen za potrebe ishrane kod hipovitaminoze (nedostatka) vitamina D. Mogu ga koristiti odrasle i starije osobe sa osteopenijom i osteoporozom, kao i drugim stanjima kada je organizmu neophodna nadoknada vitamina D.

NAČIN PRIMENE

Odrasli: 1 tableta na dan.

Tabletu sažvakati ili otopiti u ustima.

Proizvod ne sadrži gluten.

NAPOMENE

Proizvod je nutritivno nepotpuna namirnica.

Ne može se koristiti kao jedini izvor hrane za osobe kojima je namenjen.

Koristiti pod medicinskim nadzorom.

Proizvod nije za parenteralnu upotrebu.

Potrebno je pridržavati se uputstva i ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

Ne preporučuje se osobama sa hiperkalcijemijom, hiperparatireoidizmom i osobama preosetljivim na bilo koji sastojak proizvoda.

Trudnice, dojilje, osobe na terapiji tiazidnim diureticima, kardiotoničnim glikozidima, rifampicinom, izonijazidom i antiepilepticima pre upotrebe proizvoda treba da se posavetuju sa lekarom.

Pakovanje: 100 tableta za žvakanje.

Proizvedeno u saglasnosti sa najvišim standardima kvaliteta ISO 9001:2015, ISO 22000:2018.