Eko-Zn++

Sva snaga cinka u 1 tableti dnevno

275.00 RSD
PDV je uračunat u cenu.
poruci

Šta je Eko-Zn++?

Eko-Zn++ je dodatak ishrani u obliku tableta koji sadrži cink u visoko bioraspoloživom helatnom obliku.

Cink je esencijalni mineral koji ostvaruje mnoštvo funkcija u našem organizmu. Jedna od najznačajnijih je uloga u procesu deobe ćelija i sintezi DNK i proteina, čime doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema. Redovan unos cinka dokazano štiti naše ćelije od oksidativnog stresa, održava normalnu funkciju kostiju, kože, kose i noktiju i doprinosi održavanju normalnog vida. Pored toga, cink povoljno utiče na plodnost i reprodukciju i održavanje fiziološkog nivoa testosterona u krvi. Cink ima pozitivan efekat i na kognitivnu funkciju i neophodan je za odvijanje normalnog metabolizma makronutrijenata, masnih kiselina i ugljenih hidrata.

Kome je Eko-Zn++ namenjen?

Eko-Zn++ se kao dodatak ishrani preporučuje svim osobama koje ishranom ne unose dovoljno cinka ili imaju povećane potrebe za ovim mineralom. Posebno se preporučuje kod virusnih infekcija, povišene telesne temperature, osobama oslabljenog imuniteta, osobama sklonim čestim infekcijama gornjih disajnih puteva, hroničnim bolesnicima i rekonvalescentima.

Kako se Eko-Zn++ upotrebljava?

 

Način upotrebe:

Odrasli: 1 tableta na dan.

Tabletu popiti sa čašom vode.

Eko-Zn++ ne treba koristiti neposredno uz antibiotike iz grupe tetraciklina, fluorohinolona i hinolona, kao i preparata gvožđa, jer može uticati na smanjenu resorpciju ovih lekova.

Gde se Eko-Zn++ može nabaviti?

 

Eko-Zn++ tablete se mogu nabaviti u svim bolje snabdevenim apotekama na teritoriji Srbije.

 

Pakovanje sadrži 40 tableta.

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Rešenje broj:  15821/2020 od 14.02.2020. godine.

Proizvod ne sardži gluten.

 

Aktivni sastojci 1 tableta %NRV* 100 g
Cink (cink-glukonat) 15 mg 150 7,5

*NRV – nutritivna referentna vrednost za odrasle.