Eko-C-Vit junior

eko c vit

169.00 RSD
PDV je uračunat u cenu.
poruci

gvožđe

Šta je Eko-C-Vit junior?

Eko C-Vit junior dražeje su dodatak ishrani na bazi vitamina C namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta. Sadrže preporučenu dozu vitamina C od 50 mg, koja zadovoljava dnevne potrebe dece za ovim vitaminom. Dražeje su slatkog ukusa, sa 100 % prirodnom aromom pomorandže, zbog čega ih najmlađi lako prihvataju – čak i oni najizbirljiviji.

A zašto je uopšte važan vitamin C i da li je stvarno neophodan svakom detetu? Zato što, bez dovoljne količine vitamina C ne bi bilo moguće odvijanje niza procesa od suštinskog značaja za dečiji organizam, kao što su normalan rast i razvoj, pravilno funkcionisanje, ali i očuvanje prirodne odbrambene sposobnosti. Pored toga, uključen je u ključne metaboličke puteve i biosintezu kolagena, glavnog strukturnog proteina od koga su izgrađena mnogobrojna vezivna tkiva, poput kože, kostiju, hrskavica, ligamenata i tetiva, ali i dentina, rožnjače i krvnih sudova. To je posebno značajno za decu i adolescente, čije se telo intenzivno razvija, zbog čega im treba više gradivnog materijala da bi se pravilno formirali.

Kao i većina drugih vitamina, vitamin C je esencijalan nutrijent, što znači da ga telo deteta ne može sintetisati. Zbog toga se mora redovno unositi izbalansiranom ishranom i dodacima ishrani (dijetetskim suplementima), onda kada je to neophodno. Najčešće je to slučaj kada dete ne postiže preporučene vrednosti vitamina C u organizmu, što može biti posledica različitih faktora, kao što su pothranjenost, prisustvo hroničnih oboljenja, ili slab apetit. Poslednje u nizu – slab apetit, ili “zabušavanje“ za stolom, posebno po pitanju svežeg voća i povrća, dobro je poznato svim mamama i tatama i predstavlja prolaznu fazu u razvoju najvećeg broja dece. Međutim, nisu retki ni slučajevi u kojima se trend slabog apetita može produžiti i do viših razreda osnovne škole. Upravo u tim situacijama preporučuje se primena dijetetskih suplemenata na bazi vitamina C, kao vrednih koncentrovanih izvora ovog vitamina, uz raznovrsnu i pravilno izbalansiranu ishranu.

Zbog toga, Eko-C-Vit junior dražeje imaju posebno važnu ulogu u očuvanju funkcije:

  • Imunog sistema – adekvatan unos vitamina C može poboljšati komponente osetljivog dečijeg imunog sistema i na taj način ublažiti simptome i skratiti trajanje infekcija gornjih disajnih puteva, koje su ujedno i najčešće infekcije u dečijoj populaciji.
  • Skeletno-mišićnog sistema – vitamin C pozitivno utiče na proces zarastanja rana i preloma tako što skraćuje vreme oporavka, što je veoma značajno za malu decu, koja su neprekidno izložena riziku od povreda.
  • Crvenih krvnih zrnaca – dovoljna količina vitamina C zastupljena u ishrani štiti decu od razvijanja anemije usled nedostatka gvožđa, povećavajući apsorpciju neorganskog nehem gvožđa iz gastrointestinalnog trakta, što rezultuje pravilnim formiranjem crvenih krvnih zrnaca.

Kome je Eko-C-Vit junior namenjen?

Eko C-Vit junior je dodatak ishrani na bazi vitamina C namenjen deci predškolskog i školskog uzrasta. Mogu ga koristiti deca starija od 3 godine. Primenjuju se kao dopuna zdravoj, balansiranoj ishrani u svim stanjima kada postoji:

  • povećana potreba za vitaminom C u organizmu (deca i adolescenti u fazi intenzivnog rasta i razvoja, povećana fizička aktivnost, sklonost ka čestim nazebima i infekcijama, nakon povreda i preloma, prisustvo nekih oblika anemije)
  • smanjen unos vitamina C redovnom ishranom (pothranjenost, prisustvo hroničnih oboljenja, restriktivne dijete, slab apetit)

Posebno se preporučuje tokom formiranja i izrastanja stalnih zuba, uz terapiju antibioticima, u periodima kada u ishrani nedostaje sveže voće i povrće i u sredinama gde postoji povišen stepen aerozagađenja.

Kako se Eko-C-Vit junior upotrebljava?

Deca predškolskog i školskog uzrasta: 1 dražeja dnevno.
Dražeje polako otapati u ustima.
Proizvod ne sadrži gluten, veštačke boje i arome.

Dijetetske suplemente treba koristiti pažljivo, uz savet lekara i praćenje uputstava za pravilnu upotrebu. Treba ih čuvati van domašaja dece i dobro im objasniti da to nisu slatkiši koje mogu jesti u većim količinama.

Gde se Eko-C-Vit junior može nabaviti?

Eko-C-Vit junior dražeje možete nabaviti u svim bolje snabdevenim apotekama na teritoriji Srbije.

Pakovanje sadrži 40 dražeja.

Broj i datum produženja upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja – 1637/2016 od 07.10.2016. god.

SASTAV 1 dražeja % PDU* 100 g
Vitamin C(L-askorbinska kis.) 50 mg 63%** 12,5g

* PDU – preporučeni dnevni unos za odrasle
** dnevne potrebe zavise od uzrasta deteta: deca predškolskog uzrasta 30 mg; deca školskog uzrasta do 45-70 mg (EFSA DRV)

Nutritivne vrednosti 1 dražeja 100 g
energetska vrednost 5.84 kJ (1.45kcal) 1460 kJ (365 kcal)
ugljeni hidrati 0.39 g 97.80 g
proteini 0.00 g 0.02 g
masti 0.00 g 0.83 g

Propolis-c-100-limun

Propolis C-100 limun je dodatak ishrani na bazi ekstrakta propolisa visoke biološke vrednosti i vitamina C, sa novom osvežavajućom prirodnom aromom limuna. Njihov pažljivo izbalansiran odnos doprinosi jačanju imuniteta i otpornosti organizma na prehlade i infekcije.

Zbog čega baš ova kombinacija aktivnih sastojaka? Zato što pčelinji propolis, zahvaljujući svom antimikrobnom delovanju, dokazano štiti organizam od bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija.

Eko-C-vit-juniorEko C-Vit junior dražeje su dodatak ishrani na bazi vitamina C namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta. Sadrže preporučenu dozu vitamina C od 50 mg, koja zadovoljava dnevne potrebe dece za ovim vitaminom. Dražeje su slatkog ukusa, sa 100 % prirodnom aromom pomorandže, zbog čega ih najmlađi lako prihvataju – čak i oni najizbirljiviji.