Propolis C-100 Limun

168.00 RSD
PDV je uračunat u cenu.
poruci

Šta je Propolis C-100 limun?

Propolis C-100 limun je dodatak ishrani na bazi ekstrakta propolisa visoke biološke vrednosti i vitamina C, sa novom osvežavajućom prirodnom aromom limuna. Njihov pažljivo izbalansiran odnos doprinosi jačanju imuniteta i otpornosti organizma na prehlade i infekcije.

Zbog čega baš ova kombinacija aktivnih sastojaka? Zato što pčelinji propolis, zahvaljujući svom antimikrobnom delovanju, dokazano štiti organizam od bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija. Pored toga, propolis predstavlja potpuno prirodnu mešavinu smolastih materija, što ga čini vrednim biološki aktivnim principom. Propolis C-100 limun tablete sadrže čak 35mg ekstrakta propolisa sakupljenog na teritoriji Homoljskih planina, ekološki najočuvanijeg predela istočne Srbije.

Vitamin C u kombinaciji sa ekstraktom propolisa ostvaruje sinergistički efekat, što znači da zajedno ostvaruju još jače pozitivno dejstvo na komponente našeg imunog sitema.

Prirodna aroma limuna zadužena je za osvežavajuć ukus tableta i uspešno maskira gorčinu propolisa.

Kada se Propolis C-100 limun upotrebljava?

Propolis C-100 limun se kao dopuna ishrani upotrebljava prema individualnim potrebama. Naročito se preporučuje u periodima smene godišnjih doba, kada je učestalija pojava bakterijskih i virusnih infekcija u populaciji.

Preporučuju se za upotrebu u toku infekcija gornjih disajnih puteva, izazvanih virusima ili gram pozitivnim bakterijama (Streptococcus sp., Staphylococcus sp.), kao što su upala ždrela, krajnika ili glasnih žica, u toku infekcija usne duplje izazvanih virusom herpesa, kod lečenja oralne kandidijaze, kod pojave afti u usnoj duplji, u stanjima oslabljenog imuniteta.

Kome je Propolis C-100 limun namenjen?

Propolis C-100 limun mogu koristiti deca starija od 3 godine, odrasli i starije osobe. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama disajnih puteva, hroničnim bolesnicima i rekonvalescentima. Trudnicama i dojiljama savetuje se upotreba Propolis C-100 limun tableta uz konsultaciju sa lekarom. Dijabetičarima se preporučuje upotreba Propolis C-100 tableta bez šećera.

Kako se Propolis C-100 limun upotrebljava?

Odrasli:  1 – 3 tablete na dan.

Deca starija od 3 godine:  1- 2 tablete na dan.

Tablete polako otapati u ustima.

Za pun efekat nakon otapanja tableta u ustima, pola sata ne konzumirati jelo i piće.

Gde se Propolis C-100 limun može nabaviti?

Propolis C-100 limun tablete možete nabaviti u svim bolje snabdevenim apotekama na teritoriji Srbije.

Pakovanje sadrži  24 tablete.

*Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja – 11169/2017 od 07.08.2017. godine.

SASTAV 1 tableta/%PDU* 2 tablete/%PDU* 3 tablete/%PDU* 100 g
Ekstrakt propolisa 3.5 : 1 35 mg/** 70 mg/** 105 mg/** 4,12 g
Vitamin C (L-askorbin. kis.) 100 mg/125 200 mg/250 300 mg/375 11,76 g

*PDU – preporučeni dnevni unos za odrasle.
**PDU nije ustanovljen.

Nutritivne vrednosti 1 tableta 100 g
energetska vrednost 12,2 kJ (2,9kcal) 1442,3 kJ (343,4kcal)
ugljeni hidrati 0,83 g 98,34 g
proteini 0,00 g 0,01 g
masti 0,01 g 1,55 g

Eko-C-vit-juniorEko C-Vit junior dražeje su dodatak ishrani na bazi vitamina C namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta. Sadrže preporučenu dozu vitamina C od 50 mg, koja zadovoljava dnevne potrebe dece za ovim vitaminom. Dražeje su slatkog ukusa, sa 100 % prirodnom aromom pomorandže, zbog čega ih najmlađi lako prihvataju – čak i oni najizbirljiviji.

propolis-c-100-bez-seceraPropolis je prirodna mešavina smolastih materija, koje iz različitih biljnih izvora, kao što su pupoljci, listovi ili biljni sokovi, sakupljaju medonosne pčele radilice (Apis mellifera), a zatim ih mešaju sa pčelinjim voskom i drugim izlučevinama. Za pčele je propolis od velike važnosti, jer štiti košnicu od bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija, zahvaljujući svom antimikrobnom dejstvu. Ljudima međutim nije ništa manje značajan, jer podaci govore da su ga koristili kao narodni lek još od antičkih vremena. Propolis je od nedavno povratio svoju popularnost u svetu i u našoj zemlji, gde je zabeležen rast primene prirodnih proizvoda u terapiji i prevenciji različitih oboljenja.

propolis-c-100

Svaka smena godišnjih doba idealno je vreme za razvoj respiratornih i drugih infekcija usled pada imuniteta. Zato ne treba čekati pojavu simptoma prehlade i bolesti, već na vreme treba razmišljati o prevenciji i načinima kako da održimo zdravlje. U tome nam u velikoj meri može pomoći jedna potpuno prirodna smolasta materija, koju sakupljaju samo odabrane  pčele radilice, čije se blagotvorno dejstvo koristi hiljadama godina unazad. Možđa ste već naslutili – u pitanju je pčelinji propolis.