Vitamini

vitamin c voće
Ne vidimo ih golim okom, unosimo ih u organizam svakodnevnom ishranom, a da pri tome nismo ni svesni koliko nam znače. I šta zapravo rade za nas… a rade puno. Od momenta začeća održavaju pravilan rast i razvoj svakog stadijuma čoveka od fetusa do adolescenta. Nakon završenog rasta, ostaju naši esencijalni nutrijenti i održavaju funkcionisanje svih naših ćelija, tkiva i organa do dana pozne starosti. Vitamini su naši saveznici u borbi da ostanemo zdravi uprkos izazovima koje nam savremen stil života nameće. Oni nam pomažu da dobro vidimo, imamo zdravu kožu, jake kosti, odolevamo prehladama, pretvaramo hranu u energiju koja nam je neophodna da pregrmimo naporan dan na poslu. Jedino što traže za uzvrat je da ih ima u dovoljnoj količini i da svi budu na okupu, tačnije svih 13 koje nauka za sada prepoznaje.

Većinu vitamina naše telo ne može samo sintetisati (osim nekoliko izuzetaka), zbog čega ih moramo svakodnevno unositi u organizam balansiranom ishranom ili dijetetskim suplementima, u situacijama kada je to neophodno.

Suplementacija vitaminima naročito se savetuje:

  • Deci i adolescentima u fazi intenzivnog rasta i razvoja
  • Trudnicama i dojiljama
  • Starijim osobama
  • Hroničnim bolesnicima
  • Rekonvalescentima (osobama nakon oporavka od preležanih bolesti ili povreda)
  • Profesionalnim sportistima i rekreativcima
  • Osobama koje često konzumiraju alkohol
  • Pušačima

Kod odabira suplemenata treba voditi računa o dozama i preporučenim dnevnim unosima (PDU), o čemu je najbolje savetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

U našoj paleti proizvoda dostupna su dva vitaminska preparata, na bazi vitamina C i kompleksa B vitamina, sa tradicijom od 21 godine postojanja. Optimalnog su sastava, izuzetne tehnološke izrade, a doze su prilagođene svim uzrastima. Cene proizvoda prilagođene su potrošačima u našoj zemlji, a kvalitet garantuje nemačko sertifikaciono telo TÜV Rheinland.

Mogu se pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama širom Srbije, ali i u Crnoj Gori.

 

Prednost brzog rastvaranja tableta vitamina C
Sve što treba da znate o vitaminu C
Kratak vodič kroz prehladu

vitamin-cVitamin C-500 je dodatak ishrani na bazi vitamina C, koji je neophodan za očuvanje vitalnosti i poboljšanje otpornosti celokupnog organizma. Bez dovoljne količine ovog vitamina mnoge fiziološke funkcije, kao što su rast i razvoj ili antioksidativna zaštita ne bi bile moguće. Vitamin C je esencijalan nutrijent, što znači da ga naše telo ne može sintetisati, zbog čega se mora redovno unositi izbalansiranom ishranom i dijetetskim suplementima, u situacijama kada je to neophodno.

Eko B-BitEko B-Vit je dodatak ishrani u obliku film tableta, koji sadrži svih osam neophodnih vitamina B kompleksa. Možda se pitate zašto baš svih osam? Zato što, zahvaljujući sinergističkom dejstvu, jedino u tom sastavu ovi vitamini ostvaruju potpuni efekat – a to je učešće u brojnim metaboličkim procesima, kojima se iz unete hrane stvara energija neophodna za funkcionisanje svih tkiva. Bez dovoljne količine B vitamina ne bi bilo moguće odvijanje niza procesa od suštinskog značaja za naš organizam, kao što su recimo metabolizam proteina, masti ili šećera..