Preparati za decu

dijetetski suplementi

Sve mame i tate znaju da u toku razvoja deteta naiđe period kada ono počne da odbija nove ukuse i postane veoma probirljivo po pitanju hrane. To vrlo često dovodi do zabrinutosti i frustracije svih ukućana zbog činjenice da se ishrana deteta na kraju svodi na dosta ograničen broj namirnica. Dobra vest je to što je, u najvećem broju slučajeva, ovo samo prolazna faza, koja može da se prevaziđe upornim i strpljivim ohrabrivanjem deteta i ponavljanim nuđenjem namirnica koje bi dete inače odbilo.

Međutim, postoje slučajevi u kojima deca nažalost ne dobijaju neophodne količine esencijalnih vitamina i minerala, kada je opravdano ishrani deteta dodati dijetetske suplemente, uz konsultaciju sa pedijatrom.

Ti slučajevi uključuju decu koja su:

  • primarno pothranjena (zdrava deca koja ne unose dovoljne količine hranljivih materija)
  • sekundarno pothranjena (deca koja zbog prisustva neke hronične bolesti imaju veći rizik za razvijanje deficita hranljivih materija u organizmu)
  • iz zdravstvenih razloga na restriktivnim dijetama
  • izložena učestalim fizičkim naprezanjima (deca koja se intenzivno bave sportom)
  • uključena u kolektiv sa vršnjacima

U našoj paleti proizvoda postoji nekoliko preparata namenjenih najmlađima. Među njima se posebno izdvajaju Eko C-Vit junior dražejice sa vitaminom C za decu već od 3. godine starosti. Sastav je potpuno prilagođen preporučenim dnevnim potrebama deteta, sadrže prirodne boje i prirodnu aromu pomorandže koju deca obožavaju.

Mogu se pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama širom Srbije.

 

Zašto je deci neophodan vitamin C?
Sve što treba da znate o vitaminu C
Sve što treba da znate o gripu

Eko-C-vit-juniorEko C-Vit junior dražeje su dodatak ishrani na bazi vitamina C namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta. Sadrže preporučenu dozu vitamina C od 50 mg, koja zadovoljava dnevne potrebe dece za ovim vitaminom. Dražeje su slatkog ukusa, sa 100 % prirodnom aromom pomorandže, zbog čega ih najmlađi lako prihvataju – čak i oni najizbirljiviji.