Ekosept

eko sept
135.00 RSD
PDV je uračunat u cenu.
poruci

Šta je Ekosept?

Ekosept je dodatak ishrani na bazi etarskih ulja žalfije i pitome nane u obliku oribleta osvežavajućeg, aromatično kiselog ukusa.

Etarsko ulje žalfije doprinosi umirenju iritacija usne duplje, grla i glasnih žica. Dobija se iz osušenih listova biljke Salvia officinalis, u narodu poznate i kao kadulja ili pitomi pelin. Samo ime biljke potiče od latinske reči “salvare”, što u prevodu znači lečiti, izlečiti, spasti i svedoči o dugoj istoriji primene same biljke i njenog etarskog ulja u medicini. Nosioci antimikrobne aktivnosti etarskog ulja žalfije su α-tujon, kamfor i 1,8-cineol, za koje je pokazano da su mnogo efikasniji u lečenju respiratornih infekcija izazvanih gram pozitivnim bakterijama Streptococcus familije.

Etarsko ulje pitome nane doprinosi normalnoj digestiji i imunitetu. Pored toga, pozitivno utiče i na ublažavanje simptoma infekcija gornjih disajnih puteva, kao što su kašalj ili bolno grlo. Izoluje se iz pitome nane (Mentha piperita) i poput ulja žalfije ima veliki značaj u terapiji. Glavni sastojak etarskog ulja pitome nane je mentol, od koga potiče efekat prijatnog osećaja hlađenja sluznice usne duplje i antibakterijsko dejstvo.

Ekosept oriblete sadrže etarsko ulje žalfije i pitome nane izolovano iz biljaka sa teritorije našeg podneblja. Njihov optimalno izbalansiran odnos u oribletama doprinosi ostvarivanju maksimalnog terapijskog dejstva. Prirodnom sastavu doprinosi i prirodna boja hlorofil, od koje potiče prepoznatljiva zelena boja oribleta.

Kada se Ekosept upotrebljava?

Ekosept se može upotrebljavati svakodnevno za dezinfekciju, dezodorisanje i prijatno hlađenje sluznice usne duplje, ždrela i desni. Redovna primena oribleta doprinosi regulisanju bakterijske flore u ustima i jačanju sluznice usne duplje i desni.

Ekosept se posebno preporučuje za upotrebu:

  • u toku infekcija gornjih disajnih puteva (upala krajnika, ždrela i glasnih žica)
  • u toku infekcija sluzokože usne duplje i desni (gingivitis, stomatitis, afte u ustima)
  • kod iritacija izazvanih nošenjem ortodontskog aparata ili proteza
  • pušačima, za regulisanje bakterijske flore i osveženje daha

Kome je Ekosept namenjen?

Ekosept mogu koristiti deca već od 3. godine starosti, odrasli i starije osobe. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim upalama ždrela i desni, pušačima, hroničnim bolesnicima, kao i osobama sa problemom neprijatnog zadaha.

Kako se Ekosept upotrebljava?

Odrasli:  4 – 6 oribleta na dan.

Deca starija od 3 godine:  2 – 3 oriblete na dan.

Oriblete polako otapati u ustima. Nakon otapanja oriblete, pola sata ne konzumirati jelo i piće.

Gde se Ekosept može nabaviti?

Ekosept možete nabaviti u svim bolje snabdevenim apotekama na teritoriji Srbije.

Pakovanje sadrži 36 oribleta.

Broj i datum produženja upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja – 1636/2016 od 07.10.2016. god.

SASTAV 1 oribleta Dnevna doza deca Dnevna doza odrasli 100 g
etarsko ulje žalfije 0,82 mg 1,64 mg – 2,46 mg 3,28 mg – 4,92 mg 0,1 g
etarsko ulje pitome nane 0,82 mg 1,64 mg – 2,46 mg 3,28 mg – 4,92 mg 0,1 g
Nutritivne vrednosti 1 oribleta 100 g
energetska vrednost 11.7 kJ (2.9 kcal) 1390 kJ (348 kcal)
ugljeni hidrati 0.82 g 97.9 g
proteini 0.00 g 0.00 g
masti 0.02 g 2.00 g

ekosept-bez-seceraEkosept bez šećera je dodatak ishrani na bazi etarskih ulja žalfije i pitome nane u obliku oribleta sa smanjenom energetskom vrednošću. Osvežavajućeg su, aromatično kiselog ukusa, prilagođenog svim starosnim grupama.
Kao aktivnu komponentu Ekosept bez šećera sadrži kombinaciju etarskih ulja izolovanih iz dve biljne kulture sa našeg podneblja – žalfije i pitome nane. Njihova viševekovna primena u uspešnom lečenju prvenstveno bolesti disajnih puteva opredelila nas je da iskoristimo njihovu lekovitost u formi oribleta namenjenih za otapanje u ustima.