Besplatna škola tenisa u Rakovici

Besplatna škola tenisa u Rakovici

Posetili smo teniske terene Atletskog kluba “21. maj” u beogradskoj opštini Rakovica, na kojima se od 18. jula odvijala besplatna školica tenisa koju je pohađalo oko 300 osnovaca, a sve pod pokroviteljstvom gradske opštine Rakovica, kao i nekoliko privrednih društava među kojima je i Eko Farm d.o.o. Na poziv idejnog vođe celog projekta, trenera Radeta Vilenice – Vilija, prisustvovali smo Sportskom danu organizovanom na terenima za đake prvake OŠ “Nikola Tesla”. Za većinu prvaka to je bio prvi susret sa tenisom, ne računajući naravno navijanje za Noleta uz mamu i tatu preko malih ekrana.

Dečaci i devojčice podelili su se u dve grupe, i dok su se jedni upoznavali sa “drškom”, “vratom” i “glavom” teniskog reketa i pravili svoje prve zamahe istim, drugi su imali školski čas u prirodi sa svojom učiteljicom. Na samom kraju druženja malim teniserima smo spremili i lepo iznenađenje, jer nije red da se kući ide praznih ruku.

Poklonili smo im Eko C-Vit junior dražejice sa vitaminom C, koje će im pomoći da imaju jak imunitet i razviju jake kosti i mišiće koji su im potrebni da bi bili šampioni. Nadamo se da će se ova sjajna manifestacija održavati još dugi niz godina i da će deca više vremena provoditi napolju na terenima nego u kući ispred svojih tableta ili računara.

Sportski pozdrav!